HOE ISOLEER JE EEN PLAT DAK?

Dat kan op verschillende manieren

Bij het isoleren van een plat dak heb je meerdere mogelijkheden. Je hebt de opbouw van een warm dak, een koud dak en een omgekeerd dak. We geven je graag een woordje uitleg.

Warm dak

In de meeste gevallen wordt de “warm dak”-opbouw voorzien. Hier heb je een plat dak constructie uit hout of beton waarop een dampscherm wordt gebrand. (Een bestaande dakdichting kan ook dienst doen als dampscherm.) Hierop worden dan pur isolatie platen geplaatst die worden voorzien van een zelfklevende onderlaag en een toplaag uit roofing of EPDM.

Hierbij kies je best voor een kwaliteitsvolle dakdichting aangezien deze continu wordt blootgesteld aan de verschillende weersinvloeden. 

Koud dak

Bij een koud dak isoleren we de binnenkant i.p.v. de buitenkant van het dak. Dit kan alleen als je een houten constructie hebt omdat er dan minerale wol tussen de balken wordt geplaatst met een dampscherm dat luchtdicht wordt afgeplakt met tape. 

Omgekeerd dak

De laatste mogelijkheid is de omgekeerde dakopbouw. Daarbij voorzien we de dakvloer van een dampscherm en een toplaag uit roofing of EPDM met daarbovenop losliggende styrodur isolatie platen. Hier wordt dan een ballastlaag van dakgrind of een groendak op geplaatst zodat de isolatieplaten op hun plaats blijven liggen.

Deze manier van werken beschermt de dakdichting optimaal tegen invloeden van buitenaf. 

CONTACTEER ONS

Welk dak past het beste op jouw huis?
Hoe onderhoud je je dak?

Vul je mailadres in en we bezorgen je tips en nieuwtjes.

Deze gegevens gebruiken we enkel voor onze eigen communicatie. In geen geval wordt dit aan derden bezorgd. Uitschrijven kan altijd.

Ga je bouwen? Is je dak aan vernieuwing toe? Kan je gevel een opknapbeurt gebruiken?
Vraag hier een vrijblijvende offerte

Bereikbaar:
Maandag – Vrijdag: 9.00u tot 16.00u.
Woensdag, zaterdag, zondag: enkel per mail

Adres:
Geelseweg 53, 2200 Herentals